یکی از سوالاتی که عده ای درگیر آن هستند این است که تصفیه آب چگونه انجام میشود؟ این عملکرد با هدف افزایش کیفیت آب سطحی و زدودن آلودگی در آبها میباشد. تصفیه آب روش های مختلفی انجام میشود که در ادامه ی این مقاله به توضیحی درباره اصلی ترین مراحل تصفیه آب خواهیم پرداخت. این عمل توسط سیلیس صورت گرفته و موجب شده تا آب قابلیت شرب داشته باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله ی مرکز خرید سیلیس همدان یا فروشگاه اینترنتی آراسنگ الوند با این مراحل آشنا شوید.
آشنایی با مراحل تصفیه آب در تصفیه خانه
تصفیه آب در تصفیه خانهها مراحل بسیاری دارد تا از آلودگی آب کاسته و آن را قابل شرب کند. در ادامه به توضیحی مختصر درباره نحوه تصفیه آب میپردازیم. با ما همراه باشید.
تصفیه آب مقدماتی
برخی از آب هایی که به تصفیه خانهها ورود میکنند، آلودگی میکروبی قابل توجهی دارند که باید یکی از روش های تصفیه مقدماتی آب، ته نشینی مقدماتی استفاده نمود؛ تا مواد معلقی که قابلیت ته نشینی دارند، حذف نمود. در پیرو این مطلب به طور خلاصه با روش تصفیه مقدماتی آب آشنا میشوید.
- آشغالگیری
- ته نشینی
- هوادهی
- جذب سطحی
- کلرزنی مقدماتی
آشنایی با مراحل اصلی تصفیه آب شهری
همان طور که در پیش تر به آن پرداختیم، تصفیه آب برای بالا بردن کیفیت آب ، حذف آلودگی آب و قابل شرب کردن آن انجام میشود. این مراحل عبارت انداز:
1. هوادهی
هدف اصلی هوادهی، حذف گازهای مضر مانند co2، آهن، منگنر و … میباشد. علاوه بر این، هوادهی موجب افزایش اکسیژن محلول و حذف عوامل طعم و بو می شود. این عمل در روش های مختلفی انجام شده که این روشها عبارت انداز:
- هوادهی آبشاری
- هوادهی سینی دار
- هوادهی دیفیوزری
2. آشغالگیری
مواد بسیار بزرگ و سنگین معلق در آب توسط تورهای بسیار ریز یا میله های آشغالگیر از آب جداسازی میشود. این روش در راستای محافظت از واحدهای بعدی تصفیه خانه در مقابل مواد بزرگ، صورت میپذیرد.
3. انعقاد و ته نشین سازی مواد معلق و کلوییدی
یکی از مشکلات بسیار مهم در تصفیه آب، کدورت آن میباشد. این کدورت به دلیل وجود مواد کلوییدی و معلق ایجاد شده و برای از بین بردن کدورت آب، مستلزم حذف ذرات اضافه از آب میباشد. برای ته نشین سازی ذرات کلوئیدی باید از انعقاد سازی شیمیایی استفاده نمود؛ در این روش با اضافه نمودن نمک های فلزی سه ظرفیتی، سولفات آلومینیوم، آلوم، کلرو فریک، سولفات فرو و سولفات فریک ذرات معلق ته نشین میشوند. فرایند انعقاد سازی مواد معلق شامل مراحل زیر میباشد:
- انعقاد یا اختلاط بسیار سریع
- انعقاد فلوکولاسیون
- ته نشین نمودن
4. صاف نمودن
صاف نمودن یا Filtration فرآیندی است جهت جداسازی ذرات جامد مانند رسوبات کربنات کلسیم صورت گرفته و با گذر از محیط متخلخل تا حد امکان جداسازی میشود. از انواع صافی میتوان به صافی شنی کند، صافی شنی تند، صافی تحت فشار و صافی دیاتومه ای اشاره نمود.
5. ضد عفونی نمودن آب
برای ایجاد قابلیت شرب لازم است تا روش گندزدایی و ضدعفونی کردن آب انجام شود. این روش باعث از بین بردن میکروارگانیسم های بیمار کننده شده و از رشد مجدد آن جلوگیری میشود.
6. سختی گیری (سبک کردن)
سبک سازی فرایندی است که در تصفیه خانهها انجام میشود. سختی آب به دلیل وجود کاتیون های فلزی چند ظریفتی وجود داشته که در حالت فوق اشباع با آنیون های آب واکنش داده و رسوب تولید میشود. سختی گیری نیز به دو روش شیمیایی و تبادل یونی صورت میپذیرد که مطابق با میزان سختی این روشها برگزیده میشود.
7. افزایش ید و فلوئور آب
این روش مرحله ی آخر تصفیه آب بوده که موادی همچون ید و فلوئور به آب تصفیه شده اضافه میشود.
نتیجه گیری کلی در راستای نحوه انجام تصفیه آب خانگی!
در مطلب تصفیه آب شهری چگونه انجام میشود از مرکز خرید سیلیس همدان یا فروشگاه آنلاین آراسنگ الوند، به نحوه ی انجام این روش و مزیت های هر کدام از روشها پرداختیم. تصفیه آب با هدف قابل شرب کردن آب جهت مصرف روزانه افراد صورت میپذیرد. همچنین میتوان با اضافه نمودن سیلیس به تصفیه آب سرعت و کیفیت بخشید.
نظر خود را بنویسید