ضایعات کربن اکتیو : زغال فعال یکی از متداول ترین مواد کربنی است که ویژگی های چون کاتالیستی، جذبی و الکتروشیمیایی است که به عنوان یک جاذب قوی برای مواد محلول در گازها و مایعات است. از خصوصییات بارز کربن فعال یا زغال اکتیو می توان به ساختار متخلخل، قابلیت بازیافت و فعالسازی مجدد، هدایت الکتریکی بالا، پایداری زیاد و هزینه و اقتصادی بودن آن اشاره کرد. با توجه به داشتن ویژگی بازیافت carbon active در ادامه ی مقاله فروشگاه اینترنتی آراسنگ الوند شما را با فرایندهای و روش های بازیابی ضایعات کربن فعال را برای شما شرح می دهیم.
شیوه های فعال سازی مجدد ضایعات کربن اکتیو
با توجه به افزایش نیاز به کربن فعال در صنایع گوناگون و همچنین با توجه به رویکرد جدید استفاده از ضایعات کشاورزی و صنعتی به عنوان ماده اولیه تولید این جاذب ها، می توان از طریق فعال سازی شیمیایی مخلوطی از ضایعات کشاورزی مانند تفاله گیاه شیرین بیان با کلرید روی و اسید فسفریک، زغال فعالی با سطح ویژه بالای را تهیه کرد. به طور کلی برای بازیابی ضایعات کربن فعال چهار روس از جمله بازیابی فیزیکی، بازیابی با بخار آب یا حرارتی، بازیابی شیمیایی و بازیابی پیرولیز را نام برد. در ادامه به توضیح هر کدام از روش ها می پردازیم.
فرایند پیرولیز
در این فرایند ترموشیمیایی بیوماس آلی به سوخت های گازی یا مایع شکل در دمای بسیار بالا و بدون حضور هالوژن و اکسیژن است. در این نوع فرایند ترکیب شیمیایی و فاز فیزیکی مواد به صورت همزمان تغییر می کند و بازگشت ناپذیر است. در فرایند پیرولیز برای تهیه کربن اکتیو ساختار و ویژگی های محصول کربن فعال نهایی تحت تاثیر پارامترهایی مانند شدت حرارت دهی، دما، شدت جریان گاز نیتروژن و زمان ماند قرار می گیرد.
فرایند بازیابی فیزیکی
این فرایند شامل دو مرحله کربونیزاسیون و فعال سازی است. در ابتدا کربونیزاسیون ماده اولیه ایجاد می شود و سپس فعال سازی زغال نهایی در دمای بالا و در حضور گازهای اکسیدکننده انجام می شود. در این روش از موادی مانند ضایعات کشاورزی، برنج و چوب به عنوان مواد اولیه استفاده می شود. در مرحله کربونیزاسیون نیاز به محدوده دمایی 400 تا 1000 درجه سانتی گراد است.
فرایند فعال سازی شیمیایی
در این روش دو مرحله فعال سازی و کربونیزاسیون به صورت همزمان در تهیه کربن اکتیو در دمای پایین باعث به وجود آمدن زغال فعال با ساختار متخلخل باکیفیت تری می شود. برای فعال سازی از مواد شیمیایی مانند روی کلرید، فسفریک اسید، پتاسیم هیدروکسید و پتاسیم کربنات استفاده می کنند. در این مرحله از ضایعات کشاورزی مانند هسته زیتون، هسته زردآلو، پوست بادام زمینی، پوست گردو و ضایعات برنج استفاده می کنند.
بازیابی با بخار آب
در این مرحله برای فعال سازی مجدد و سنتز کربن اکتیو، مواد اولیه ضایعات کشاورزی در محدوده دمایی 500 تا 800 درجه سانتی گراد تحت جریان بخار آّب حرارت داده می شود. پیرولیز حرارتی به طور وسیع برای تولید زغال اکتیو از بیوماس ضایعات کشاورزی استفاده می شود.
در تمامی فرایندهای گفته شده برای بازیابی و بازیافت ضایعات کربن فعال از کربونیزاسیون و فعال سازی استفاده می شود که در ادامه به شرح این دو فرایند می پردازیم.
فعال سازی کربن اکتیو
در مرحله فعال سازی، محصول میانی با استفاده از گازهای اکسیدکننده فعال شده و در نهایت باعث افزایش ساختار متخلخل محصول زغال فعال می شود. به طور کلی فعال سازی کربن فعال توسط اکسیژن، دی اکسید کربن و بخار آب انجام می شود.
کربونیزاسیون
این مرحله شامل تجزیه حرارتی و حذف گونه های غیرکربنی در مواد اولیه است و در مرحله Carbonization از فرایند تولید کربن اکتیو موجب کاهش مواد فرار و تولید زغال سنگ با میزان بالایی از کربن است و موجب ایجاد ساختار متخلخل می شود.
قیمت و خرید کربن فعال با کیفیت
به طور کلی انتخاب نوع زغال اکتیو به مشخصات فیزیکی و شیمیایی ماده آلاینده بستگی دارد و با توجه به آن آلاینده از کربن فعال پودری، زغال اکتیو میله ای و کربن اکتیو گرانولی استفاده می کنند. این ماده در صنایع گوناگون از صنعت غذایی و دارویی تا پتروشیمی کاربرد گسترده ای دارد؛ شما برای خرید کربن اکتیو مرغوب و درجه یک در تمامی انواع با قیمت مناسب می توانید به سایت آرا سنگ الوند مراجعه نمایید.
نظر خود را بنویسید