امرزوه بیشتر افراد متوجه کاربرد سیلیس همدان در کشاورزی شده اند. همه خاک های مناسب کشت و کار در ابتدا دارای مقدار زیادی از سیلیس بوده اند ولی به مرور زمان به دلیل کشت و کارهای مکرر موجب کاهش این عنصر در خاک شده اند. از این رو باید از کودهای حاوی سیلیس استفاده کنید. شما برای اشنا بیشتر با این عنصر می توانید به مقاله سیلیس چیست؟، مراجعه کنید. برای درک بهتر موضوع در ادامه از این مقاله سایت آرا سنگ الوند شما را با کاربردها، زمان مصرف کود سیلیس و مزایای Silica در کشاورزی آشنا می کنیم.
یکی از عناصر مفید برای گیاهان
این عنصر با ایجاد یک لایه کوتیکولی روی برگ و ساقه و با رسوب کردن در فضای بین سلولی موجب افزایش مقاومت و تحمل گیاهان در برابر آفات می شود. سیلیسیوم باعث مقاومت در برابر تنش های زنده و غیر زنده می شود. استفاده از این ماده در ژاپن و کره رایج است.
افزایش مقاومت در برابر تنش های محیطی
سیلیس با کنترل تبخیر و تعرق در گیاهان، موجب افزایش ضخامت دیواره سلولی می شود. از این رو گیاه به تنش های محیطی مانند کم آبی، افتاب سوختگی، گرما و خشکی از خود مقاومت نشان می دهد.
افزایش مقاومت در برابر بیماری ها
سیلیسیم با تقویت دیواره های سلولی و افزایش ضخامت کوتیکول، از نفوذ قارچ ها به آن جلوگیری می کند. این مورد یکی از مهم ترین کاربرد سیلیس در کشاورزی است.
افزایش مقاومت در برابر آفات
بعضضی از آفات مانند پسیل ها، شته ها، کنه ها و تریپس ها دارای قطعات دهانی زننده و مکنده هستند و از طریق خرطوم خود در فضای بین سلولی از شیره گیاهان تغذیه کرده و موجب نابودی گیاه می شود.
شما با استفاده از کودهای حاوی سیلیس موجب تقویت دیواره های گیاهان شده و از این طریق مانع خوبی برای این دسته از حشرات ایجاد می کنید. بعضی از حشرات نیز هستند که با جویدن قسمتی از گیاه از آن تغذیه می کنند. در این میان استفاده به موقع از کودهای حاوی سیلیسیم در برابر این نوع حشرات برگ خوار، پوست خوار و چوب خوار مقاومت می کند.
کاهش ورس و افزایش فتوسنتز
سیلیس موجب به وجود آمدن حالت عمودی در قرارگیری حالت برگ ها، افزایش سطح برگ ها و افزایش استحکام ساقه آن ها می شود و از این طریق می توانند نور زیادی جذب کرده و فتوسنتز بیشتری داشته باشند. این نوع ساختار عمودی و افزایش استحکام ساقه گیاهان از گیاهان زراعی به ورس و خوابیدگی برخلاف ازت جلوگیری می کند.
افزایش دوام سبزیجات
استفاده از این ماده در سیزیجاتی مانند ریحان، شاهی و … با افزایش سطح برگ ها و ضخامت آن ها موجب مقاومت گیاه در برابر آفات و بالارفتن زمان ماندگاری این نوع محصولات شده و از این طریق دیرتر پلاسیده و فاسد می شود. این مورد یکی از جالب ترین کاربرد سیلیس در کشاورزی است.
کاهش شوری و نمک خاک در گیاهان
یکی از خطراتی که گیاهان را تهدید می کند، تجمع نمک و شوری خاک در گیاهان است. کودهای سیلیس دار از جذب سدیم در گندم، جو و برنج کاهش یافته و به کیفیت کارایی محصولات کشاورزی کمک زیادی می کند.
جلوگیری از آلودگی محیط زیست و سمی شدن گیاه
از آن جایی که استفاده از سیلیس هیچ پسماندی ندارد، برای جلوگیری از آفات و بیماری های گیاهان استفاده می کنند. در ضمن استفاده از این عنصر فاقد دوره کارنس است و می توان محصولات کشاورزی را با خیال آسوده در بازار عرضه کرد.
افزایش جذب عنصر بور
عنصر بور موجب افزایش ماندگاری قند میوه، بریکس میوه و افزایش عیار آن می شود. به عنوان مثال چغندرقند با کاهش عنصر بور موجب بیماری قلب سیاه یا پوسیدگی ریشه می شوند. از این رو استفاده به موقع از کودهای سیلیسیم موجب جلوگیری از این نوع آفات می شود.
زمان مصرف کود سیلیس
از کودهای سیلیکات پتاسیم در زمان 8 برگی گیاهان تا زمان برداشت می توان به فاصله 20 روز یک بار استفاده کرد. استفاده از سیلیس همدان می تواند به صورت کود آبیاری یا محلول پاشی باشد. در حالت کود آبیاری در هر بار باید بین 8 تا 10 لیتر در هکتار و در حالت محلول پاشی هربار باید از 3 لیتر در هزار لیتر آب استفاده کرد.
بسیار متشکریم که تا پایان مقاله کاربرد سیلیس در کشاورزی با ما همراه بودید. شما برای خرید سیلیس می توانید به سایت آرا سنگ الوند مراجعه کنید.
نظر خود را بنویسید