سیلیس چه نقشی در گیاه دارد؟ سیلیس که یکی از ماده های فروان در سطح خاک می باشد؛ در کشاورزی نیز نقش موثری ایفا می کند. با اینکه خاک سرشار از سیلیکا می باشد؛ اما به مرور زمان با کاشت و برداشت های زیاد از زمین های کشاورزی، میزان این عنصر در خاک کاهش یافته است. به همین جهت؛ از کود های دارای سیلیس برای تقویت خاک و دارا بودن این ماده پر خاصیت استفاده می شود.
ما در این مقاله از فروشگاه اینترنتی آراسنگ الوند، به بررسی پاسخ سوال سیلیس چه نقشی در گیاه دارد؟ و علائم کمبود سیلیس در گیاه چیست؟ می پردازیم. همچنین؛ برای اطلاع از قیمت سیلیس مرغوب، روی لینک ضربه بزنید.
سیلیس چه نقشی در گیاه دارد؟
سیلیسیم، که عنصر تشکیل دهنده سیلیس می باشد؛ دومین عنصر فراوان در پوسته زمین است. این عنصر در رشد و کارکرد گیاه و تولید محصولات کشاورزی در شرایط نام ناسب مانند سرما، خشک سالی، دمای بالاو پائین و … نقش موثری دارد. ما درادامه پاسخ به سوال سیلیس چه نقشی در گیاه دارد؟ 5 نقش موثر سیلیسیم را برایتان ذکر می کنیم:
1)کاهش میزان عنصر سمی آلومینیوم در خاک:
عنصر آلومینیوم، به جهت اینکه از محدود کننده های رشد گیاه در خاک های اسیدی محسوب می شود؛ برای گیاه بسیار سمی می باشد. سیلیس در ترکیب با آلومینیوم، محلول رقیق هیدروکسی آلومینوسیلیکات خنثی را تشکیل می دهد. این ترکیب برای گیاه قابل جذب نمی باشد. در نتیجه، آلومینیوم توسط گیاه جذب نمی شود و رشد گیاه کاهش نمی یابد.
2:)کاهش میزان عنصر سمی آهن و منگنز در خاک:
عنصر سیلیکا، با دارا بودن عدد اکسیداسیون بالاتر از منگنز و آهن، حلالیت کمتری نیز دارد. همچنین در گیاهی مانند برنج، با بالا بردن حجم و استحکام فضای دارای هوا، در ساقه و ریشه ها، قدرت اکسید کنندگی ریشه ها را بالا می برد و موجب کاهش میزان سمیت عنصر آهن و سیلیس می شود.
3)متحرک کردن فسفر خاک:
سیلیسیم دارای قدرت جذب سطحی بالاتری نسبت به فسفات می باشد. به همین جهت؛ باعث آزاد سازی فسفات و بالا رفتن میزان تحرک و مصرف فسفات در گیاه می شود.
4)اثر سیلیسیم بر فتوسنتز:
اگر گیاه دارای میزان مناسبی از سیلیسیوم باشد؛ جذب نور توسط گیاه بالاتر می رود. سیلیسیوم، از سایه انداختن گیاهان روی یکدیگر جلوگیری می کند. در نتیجه، تولیدات فتوسنتز افزایش می یابد.
5)بالا رفتن مقاومت گیاهان به آفات و امراض گیاهی:
در ادامه پرسش سیلیس چه نقشی در گیاه دارد؟ باید بگوییم که؛ سیلیسیوم ته نشین شده در دیواره سلول های آوند چوبی، از فرو ریزی آوند ها در هنگام تعریق پیشگیری می کند. دیواره سلول های بشره نیز، دارای یک لایه مستحکم و با دوام نسبت به بیماری های قارچی می باشد. سیلیسیوم، موجب بالا رفتن میزان مقاومت گیاهی مانند برنج دربرابر بیماری های قارچی (سوختگی برگ یا سنبله و لکه قهوه ای) و آفات (کرم ساقه خوار و زنجرک) می شود.
برخی دیگر از کاربرد های سیلیس در خاک:
- افزایش بهبود بافت خاک؛
- افزایش وزن هزار دانه؛
- افزایش برداشت محصول؛
- افزایش مقاومت خاک در برابر فرسایش؛
- بالا بردن میزان ظرفیت نگهداری آب در خاک؛
- افزایش میزان پایداری مواد آلی خاک.
علائم کمبود سیلیس در گیاه چیست؟
سیلیس برای رشد و حفاظت از ریشه و ساقه گیاه بسیار ضروری می باشد. این عنصر، مانند یک فیلتر، از ورود مواد سمی پیشگیری می کند و اثر آن ها را بر روی گیاه کاهش می دهد. در ادامه پرسش سیلیس چه نقشی در گیاه دارد؟ به 7 مورد از علائم کمبود آن در گیاه اشاره می کنیم:
- پوسیده شدن گیاه؛
- کاهش یافتن رشد گیاه؛
- پایین آمدن میزان فتوسنتز گیاه در نتیجه کاهش کلروفیل؛
- پژمردگی ساقه و برگ گیاه؛
- کاهش میزان کارایی گیاه همراه با کاهش تعداد دانه ها؛
- افزایش میزان بیماری و آفات گیاهی؛
- افزایش ضخامت گیاه در ریشه و ساقه گیاه.
سخن پایانی:
امروزه، میزان اهمیت سیلیس در کشاورزی و کود های گیاهی بر هیچ کس پوشیده نیست. این عنصر به عنوان یک کود مفید برای رشد و تقویت گیاه شناخته شده است و بسیاری از کشاورزان برای محصول بیشتر و سالم تر، از آن استفاده می کنند. ما در این مقاله از فروشگاه اینترنتی آراسنگ الوند، به بررسی پاسخ سوال سیلیس چه نقشی در گیاه دارد؟ و علائم کمبود سیلیس در گیاه چیست؟ پرداخته ایم. همچنین؛ شما می توانید جهت خرید سیلیس، روی لینک ضربه بزنید.
نظر خود را بنویسید