بهترین راه برای جداسازی نمک از آب دریا چیست؟ استفاده از ساده ترین راه تصفیه اب شور و شیرین سازی آب دریا برای از بین بردن املاح و شیرین کردن آب از راهکارهای منطقی برای جبران کمبود آب مناطقی است که با کمبود آب آشامیدنی یا مناطقی که با خشکسالی روبرو هستند. در این میان بهترین روشها استفاده از سیلیس تصفیه آب استخر در مشهای گوناگون است. البته شیرین سازی و تصفیه آب دریا به روش med و اسمز معکوس از شیوههای مرسوم است. در ادامه از این مقاله از فروشگاه اینترنتی آرا سنگ الوند شما را با انواع روشهای نوین شیرین سازی آب دریا در ایران و جداسازی نمک از آب دریا صحبت میکنیم، پس با ماهمراه باشید.
بهترین راه برای جداسازی نمک از آب دریا چیست؟
بدون شک بزرگ ترین مشکل در سراسر جهان، کمبود آب آشامیدنی و شرب است و این معضل تا حدی است که میگویند جنگ بعدی بر سر آب است. به طور کلی 72 درصد کره زمین از آب پوشیده شده است ولی فقط مقدار کمی از این درصد قابل شرب و شیرین است و مابقی آن به دلیل وجود نمک و املاح قابل شرب و استفاده در امور کشاورزی نیستند.
جدای از تصفیه آب میتوان از روشهای دیگری مانند شیرین سازی و نمک زدایی از روشهای نوین شیرین سازی آب دریا به عنوان ساده ترین راه تصفیه اب شور استفاده کرد که با شیوههای متعدد و طی فرایندهای گوناگون آب شیرین و نمک دریا را از یکدیگر جدا میکنند. در ضمن استفاده از مواد معدنی همچون سیلیس، کربن اکتیو و آنتراسیت در این زمینه میتوانند به شما کمک کنند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر: کاربرد آنتراسیت در تصفیه آب
مزایای نمک زدایی و شیرین سازی آب دریا
- نمک زدایی میتواند تا حد زیادی به سازگاری با تغییرات آب و هوایی کمک کند. زمانی که منابع آب فعلی از نظر کمی یا کیفیت ناکافی باشند، تنوع بخشیدن به تامین آب میتواند منابع جایگزین یا مکمل آب را فراهم کند. فنآوریهای نمکزدایی همچنین انعطافپذیری را در برابر تخریب کیفیت آب فراهم میکنند، زیرا معمولاً میتوانند آب محصول بسیار خالص را حتی از آبهای منبع بسیار آلوده تولید کنند.
- افزایش تاب آوری در برابر کاهش سرانه آب شیرین یکی از چالشهای کلیدی سازگاری با تغییرات آب و هوایی است. هم خشکسالی کوتاه مدت، هم روندهای اقلیمی بلندمدت و کاهش بارندگی میتواند منجر به کاهش سرانه آب در دسترس شود. این روندهای اقلیمی به موازات رشد جمعیت، تغییر کاربری اراضی و کاهش آبهای زیرزمینی رخ میدهند.
- دسترسی به منبع کافی آب شیرین برای مصارف شرب، خانگی، تجاری و صنعتی برای سلامت، رفاه و توسعه اقتصادی ضروری است و نمک زدایی میتواند دسترسی به آب را برای مناطق بالقوه تحت تنش آبی یا خشک فراهم کند. در بسیاری از تنظیمات، فرآیندهای نمکزدایی میتوانند دسترسی به آبهای شور فراوانی را که قبلاً غیرقابل استفاده بودهاند، فراهم کنند.
- قابلیت تامین آب برای سایر بخشها مانند صنایعی که به منابع آب بسیار خالص مانند داروسازی نیاز دارند.
انواع روشهای شیرین سازی آب دریا
با وجود کمبود آب در سراسر جهان، استفاده از روشهای گوناگون نمک زدایی آب دارای اهمیت بیشتری است. هر کدام از شیوههای شیرین سازی آب دریا در ایران و جهان دارای مزایا و معایبی است. به طور کلی روشهای نمک زدایی و شیرین سازی آب دریا به دو تکنولوژی غشایی و گرمایی صورت میگیرد. لازم به ذکر است در روشهای طبیعی از سیلیس برای تصفیه آبها استفاده میکنند. که استفاده از سیلیس در جواب سوال بهترین راه برای جداسازی نمک از آب دریا چیست، بسیار کارساز است. در ادامه شما را با انواع روشهای نمک زدایی آب دریا و ساده ترین راه تصفیه اب شور آشنا میکنیم.
- روش حرارتی
- روش غشایی
- روش ترکیبی.
جهت کسب اطلاعات بیشتر: انواع روش های تصفیه آب
روشهای حرارتی (تکنولوژی گرمایی)
با استفاده از حرارت دادن به آب و جداسازی نمک واملاح از آب، اقدام به شیرین کردن آب میکنند. برای جداسازی نمک از آب دریا بیشتر از این نوع روش استفاده میکنند. ولی این روش اگر با کمتر از 3 درصد شیرین سازی آب مقرون به صرفه و اقتصادی نیست. این روش خود در انواع گوناگونی تقسیم میشود؛ که در ادامه شما را با آن آشنا میکنیم.
روش تقطیر فلش چند مرحله ای (MSF)
اگر در جواب سوال بهترین راه برای جداسازی نمک از آب دریا چیست و ساده ترین راه تصفیه اب شور قدیمی هستید، قطعا این شیوه راه حل خوبی است. روش Multi-stage flash distillation بر پایه تقطیر سریع و یا فلش کردن بر اثر کاهش فشار آب است. مخازن این شیوه توانایی 50 تا 60 هزار متر مکعب با حرارت دهی 90 تا 120 در جه سانتی گراد برای شیرین سازی آب دریا را دارند.
شیوه کار در روش MSF به این صورت است که ابتدا آب وارد مخازن گرمکن میشود و دمای آن 90 تا 120 در جه سانتی گراد میرسد و بعد فشار آن به شدن کم میشود. کاهش فشار آب باعث تبخیر سریع و فلاشینگ میشود. آب تبخیری بر روی لولههای مبدل حرارتی چالیده میشود و در مرجله بعد باز میزان فشار آب کاهش مییابد و دوباره تبخیر صورت میگیرد. میزان و تعداد مراحل از 4 تا 40 بار قابل انجام است.
آب باقی مانده در مخزن را یم توان بریا مصرف مبدل حرارتی استفاده کرد؛ که در این صورت روش تقطیر چند مرحله ای بازیافتی نامیده میشود. در برخی از موارد هم آب یک بار مصرف میشود. از معایب این روش میتوان به اقتصادی نبودن راه اندازی آن و ایجاد رسوب روی لولههای ضد زنگ است.
روش تقطیر چند اثره
شیرین سازی آب دریا به روش med یکی از ساده ترین راه تصفیه اب شور هست که در آن از تکنولوژی گرمایی استفاده میکنند. حرارت دادن آب شور و کاهش فشار آب در طی مراحل مختلف و متفاوت صورت میگیرد. در این روش ابتدا بخار با دمای بالا وارد لولهها میشود و آب تغذیه با این لولهها برخورد میکند و تبخیر میشود.
آب تغذیه بعد از تبخیر وارد مرحله بعدی میشود و آب شور از طریق مبادله دمایی با بخار آب موجود بخار میشود و مقدار زیادی نمک و املاح از آن باقی میماند. روش Multiple-effect distillation به صورت افقی و عمودی طراحی شده و بخار آب بعد از سرد شدن به بویلر بر میگردد. در این روش هزینه راه اندازه و طراحی پایین است ولی میزان رسوب گذاری آن زیاد است.
تقطیر فشرده سازی بخار (VC)
بهترین راه برای جداسازی نمک از آب دریا چیست: در این روش از طریق متراکم کردن بخار و استفاده از گرمای آن برای تبخیر آب شور صورت میگیرد. روش VC مقرون به صرفه است ولی برای مخازن بزرگ نمک زدایی آب دریا کاربرد چندانی ندارد.
تکنولوژی و روشهای غشایی شیرین سازی آب دریا
در این روش از ساده ترین راه تصفیه اب شور دریا از غشاها و فیلترهای نیمه تراوا و با تقلید از رفتار طبیعت استفاده میکنند که در ادامه در مورد انواع روشهای این دسته توضیح میدهیم.
شیرین سازی آب دریا به روش اسمز معکوس
در ادامه مطلب بهترین راه برای جداسازی نمک از آب دریا چیست و معرفی ساده ترین راه تصفیه اب شور، توضیح میدهیم که این روش از طریق الهام از طبیعت و تصفیه خون در بدن انسان است. این شیوه برای اولین بار توسط ژان آنتونی نولت مطرح شد. برای تصفیه آب دریا در این روش از عکس پدیده اسمز معکوس استفاده میکنند. در این روش ابتدا آب به وسیله پمپ از غشا عبور میکند و از آن جایی که غشا و فیلتر در نظر گرفته شده دارای منافذ ریز است امکان عبور یون، املاح و نمک از ا« وجود ندارد. این روش جدای از نیاز به تمیز کردن مرتب غشا، دارای مزایای زیر است:
- مقرون به صرفه بودن
- بازدهی و کارایی بالا
- عدم عبور باکتریها و ویروس از آن
- جداسازی نمک از آب دریا با نانوفیلتراسیون.
در این روش عبور آب با فشار الکتریکی از غشای نیمه تراوا و بارور از اساس کار نانوفیلتراسیون است. در این روشهای نوین شیرین سازی آب مواد آلی، یونها و آلایندهها، کاتیونهای دو ظرفیتی و ویروسها نمیتوانند از غشا عبور کنند.
روش الکترودیالیز
در این روش از طریق ایجاد اختلاف پتانسیل بین اند و کاتد برای از بین بردن یونها استفاده میکنند. این شیوه دارای صفحههای ار رزین است که در برابر رسوبات و لجنها دارای مقاومت بالای است. شیرین سازی آب دریا در ایران از طریق این روش از طریق ایجاد یونهای مثبت و منفی برای نمکهاست که از طریق غشا از عبور این یونها جلوگیری میشود. ایجاد رسوب روی فیلتر از معایب این روش است که از طریق مراحل پیش تصفیه میتوان مقدار رسوب آن را کم کرد.
ساده ترین راه تصفیه اب شور
همانطو که متوجه شدید هر کدام از روشهای گفته شده برای بهترین راه برای جداسازی نمک از آب دریا چیست، دارای مزایا و معایبی است. شما برای گرفتن بهترین نتیجه میتوانید از روشهای ترکیبی جداسازی نمک از آب دریا استفاده کنید. این روشها با نامهای MFS-RO، NF-MSF، NF-RO-MSF شناخته شده اند. در این روش تکنولوژی غشایی و گرمایی با یکدیگر تلفیق شده است. به عنوان مثال روش هیبریدی توانایی این را دارند که در دمایی پایین تر نمک زدایی و شیرین سازی آب دریا را انجام داده و در نتیجه میزان رسوب کمتری داشته باشند. از این رو به عنوان ساده ترین راه تصفیه اب شور شناخته میشود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر: تصفیه آب چگونه انجام می شود؟ (مراحل تصفیه آب آشامیدنی)
نتیجهگیری
همانطور که گفته شد کمبود آب شیرین در دنیا یکی از معضلات بزرگ است که هر چه زودتر باید بشر به فکر راهی برای جبران این کمبود باشد. حال که شما با انواع روشهای شیرین سازی آب دریا در ایران و ساده ترین راه تصفیه اب شور آشنا شدید برای خرید هر کدام از تجهیزات شیرین سازی آب دریا به روش MED و اسمز معکوس یا دیگر روشهای جداسازی نمک از آب دریا و تصفیه آب باید هزینههای گزافی پرداخت کنید. اما حال که با بهترین راه برای جداسازی نمک از آب دریا چیست، آشنا شده و دانستید که سیلیس تصفیه آب یک ماده معدنی مفید برای این کار است، میتوانید اقدام به خرید سیلیس تصفیه آب استخر از وبسایت آرا سنگ الوند نمایید.
نظر خود را بنویسید